Om Sunday Solutions

Berättelsen bakom Sunday Solutions

Tänk dig att du jobbar heltid, måndag till fredag är fylld med jobb. På kvällarna springer du mellan familj, vänner, tvätt, träning, och planera-handla-laga-äta-diska. Sen kommer fredagen, du är trött efter veckan och unnar dig en skön fredagskväll där du slappnar av, hemma eller ute, gott att äta och dricka. Därefter är det lördag, en ledig dag som sällan är ledig. Istället är det träning, tvätt, gå-bort-på-middag, fixa med bilen eller skjutsa-lämna-hämta som gäller. Full fart. Så kommer söndagen. Den lediga dagen. Ingen bjuder hem dig, du inte har mycket inplanerat och det mesta som skulle göras rev du av på lördagen.

Om du har ett sådant liv, se då till att söndagarna förblir tomma, öppna, kravlösa. För då, då kommer idéerna. En intensiv period med regelbundenhet, sedan en frigörande explosion och sedan tomhet. Där vaknar idéerna, där får underliggande känslor och tankar plats att ta form.

Namnet Sunday Solutions är ett idéföretag som började med söndagsidéer och sedan tog söndagarna över större delen av veckan.

Sedan 2009 har Linda Runarsdottir, som står bakom Sunday Solutions, gett ut böcker, spel, mina vänner-böcker och samarbetat med företag på olika sätt, främst i kreativa och digitala projekt.

”Buddha-bilderna” kommer från fotoutställningen ”Världens Tak – fotografier från Nepal, Bhutan & Tibet”. Fotografierna togs under en resa till Himalaya. Bhutan blev Lindas 100:e land som hon besökte.